Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Από τον ουρανό, ο πλανήτης Γη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής σε ένα φιλμ που διατρέχει 54 χώρες, 120 τόπους επί 217 μέρες σε 18 μήνες σε 500 ώρες γυρίσματος.

Το «Home» είναι βασισμένο στο περιβαλλοντικό σχέδιο του Λικ Μπεσόν και γυρισμένο από τον Ιάν Αρτίς-Μπερτράν, γνωστό φωτογράφο που χρόνια απαθανατίζει με το φωτογραφικό του φακό τη Γη από τον ουρανό.

«Σκοπός μου δεν ήταν να μιλήσω για την καταστροφή, αλλά για την άρνηση που έχουμε απέναντι της. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Το "Home" διηγείται την καταπληκτική ιστορία της ζωής στη Γη. Είναι η ιστορία όλων μας», έλεγε πριν από μέρες ο Γιάν Αρτις-Μπερτράν, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη χώρα μας.

Το τίμημα είναι βαρύ: η ανθρωπότητα έχει λιγότερα από 10 χρόνια στη διάθεσή της να αντιληφθεί την έκταση της καταστροφής που έχει προκαλέσει και της εκμετάλλευσης της Γης και να βρει νέες οδούς άντλησης αγαθών.
Στόχος του «Home» είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για ήπια ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον για να σωθεί έτσι η Γη...

Πηγη http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=51309

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου