Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Τη θαυμαστή τραγωδία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας παρακολούθησε στις 11/12/2009 το ΣΔΕ Κορυδαλλού στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Καθηγητές και μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις καταπληκτικές ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν δυο νέα παιδιά, απόφοιτοι του Εθνικού Θεάτρου και από τη πρώτη στιγμή ξεχώρισαν με το ταλέντο τους.
Την όμορφη νεαρή Ιουλιέτα, που ήταν μια αγνή και άβουλη κοπέλα, διάβαζε βιβλία και ερωτευόταν τις λέξεις, γίνεται έξυπνη μέσα από αυτές και μόνο οι λέξεις αφού οι πράξεις δεν επιτρέπονται, γίνονται τα όπλα της, την υποδύεται η γλυκιά Μαρία Μπεληγιάννη.
Το Ρωμαίο ένα αγόρι που στον ανθό της νεότητας του θέλει να ερωτευτεί και ερωτεύεται τον έρωτα, όπως οι φίλοι του τα όπλα, που τον υποδύεται ο ανερχόμενος ηθοποιός Μιχάλης Τιτόπουλος.
Δυο παιδιά εγκλωβισμένα, που δεν φαίνεται να έχουν σημεία διαφυγής εκτός από … το μυαλό τους. Μέσα στο μυαλό τους ερωτεύονται, μέσα στο μυαλό τους φαντάζονται πως θα είναι το πρώτο τους φιλί, μέσα στο μυαλό τους πλάθουν το σχήμα του υπόλοιπου κόσμου.
Κι ενώ η ιστορία των τραγικών εραστών μένει αναλλοίωτη από την ελισαβετιανή εποχή, είναι η σειρά της δικής μας της γενιάς να την αφηγηθεί, να βρει τις λέξεις να μιλήσει για τον έρωτα και τον κόσμο. Κι αν νικηθούμε στον αγώνα το καλό, δε πειράζει. Το έργο θα συνεχίσει το ταξίδι του στο χρόνο, για να συντροφεύσει τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, που θα περάσουν απ’τις συμπληγάδες της εφηβείας για να βγουν στη ζωή.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΛΟΥΔΗ Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου