Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Τα εργαστήρια του σχολικού έτους 2008-2009!

Ξεκίνησαν ήδη τα εργαστήρια της φετινής χρονιάς που τα αναμέναμε με πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να ξεπεράσουν την επιτυχία των περυσινών.



Δείτε εδώ τα φετινά εργαστήρια...

  • Cross the bridge ή Διασχίζοντας τη γέφυρα.

Ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες και μας είπαν:

To πρόγραμμα αφορά στην επικοινωνία μεταξύ των σχολείων εκπαίδευσης ενηλίκων της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας. Η επικοινωνία αυτή έχει στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την κουλτούρα των άλλων Ευρωπαίων και γίνεται μέσω του Internet και κάποιων ταξιδιών. Επίσης προωθείται η ανταλλαγή απόψεων σε διάφορες θεματικές ενότητες. Φέτος, η θεματική ενότητα είναι η εργασία.



  • Η θέση της γυναίκας από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες και μας είπαν:

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αναδρομή μελετώντας τη θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα, στο Χριστιανισμό, στο Βυζάντιο, μέχρι τον 20ο αιώνα. Αυτό θα γίνει μέσα από κείμενα, μαρτυρίες και προσωπικές απόψεις.




  • Πράσινες ταράτσες

Ένα project με μια μικρή ομάδα ατόμων που σκοπό έχουν, να ομορφύνουν και να κάνουν πιο φιλικό το χώρο στη ταράτσα του σχολείου μας. Για να το πετύχουν αυτό, σκέφτονται να τοποθετήσουν διάφορα είδη φυτών που να ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά και στο χώρο, ώστε οι ώρες του εργαστηρίου να περνούν πιο ευχάριστα και δημιουργικά.




  • Εργαστήριο διαβάσματος και δημιουργικής γραφής

Το εργαστήριο ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής απευθύνεται σε όσους αγαπούν το διάβασμα και τη γραπτή έκφραση. Ακόμη σε όσους αγαπούν το διάβασμα και το γράψιμο αλλά δεν έχουν το χρόνο η την ευκαιρία να ασχοληθούν πιο διεξοδικά.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να καλλιεργηθεί η δημιουργική σχέση μας με το διάβασμα, ενός ευχάριστου και εποικοδομητικού τρόπου να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Ακόμα, να δούμε το διάβασμα σαν πηγή ευχαρίστησης γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας που διευρύνει το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και κόσμο.
Στόχοι είναι η απόκτηση γνώσεων η ενημέρωση αλλά και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου γύρω από θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών διακρίσεων αλλά και συναισθημάτων η καταστάσεων της καθημερινότητας μας. Ακόμα, η παράγωγη πρωτότυπου γραπτού λόγου.
Η προσέγγιση θα γίνει μέσα από διαφορετικά είδη κειμένων. Λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο αλλά και νομοθεσία η δημοσιογραφικά άρθρα


  • Και το δικό μας εργαστήριο: Το Blog του ΣΔΕ Κορυδαλλού

Είμαστε και φέτος εδώ, με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες για να γράψουμε για την καθημερινότητα της σχολικής ζωής και όχι μόνο...

1 σχόλιο: