Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Το κινητό πλανητάριο στο Σχολείο μας!!!

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Μπαίνοντας στην τάξη μας αντικρίσαμε την εντυπωσιακή φουσκωτή θόλο της εταιρίας Zenius.
Μέσα στο μικρό πλανητάριο παρακολουθήσαμε την προβολή με τίτλο «αστέρια και πλανήτες», που είχε θέμα το ηλιακό μας σύστημα, αλλά και πληροφορίες για τα άλλα αστέρια και τους αστερισμούς .
Μάθαμε ότι οι πρώτοι κάτοικοι του πλανήτη μας πίστευαν πως η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι το κέντρο του γαλαξιακού μας συστήματος είναι ο ήλιος και όλοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω του. Μάθαμε και άλλα πολλά, αλλά δεν χωράνε να σας τα περιγράψουμε…
Ελπίζουμε να ξαναδούμε κάτι παρόμοιο και ενδιαφέρον στο μέλλον και πραγματικά όσοι έλειπαν αυτή τη μέρα σίγουρα… έχασαν!



ΣΟΪΛΕΜΕΖΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Τα σημεία του ορίζοντα. Ο προσανατολισμός.
    Τα αστέρια, οι αστερισμοί, τα νεφελώματα, οι πλανήτες...

    Πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία & μία αλλη προσέγγιση.

    Jim 1,6

    ΑπάντησηΔιαγραφή