Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Το κτήριο της Βουλής επισκεφτήκαμε το Μάρτιο και είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε στα βουλευτικά έδρανα και να μάθουμε για τη λειτουργία του κοινοβουλίου και την ιστορία του κτηρίου της Βουλής που κατασκευάστηκε αρχικά για να γίνει το παλάτι του πρώτου Βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα.







Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αίθουσα της ολομέλειας που στην τηλεόραση δείχνει πολύ μικρότερη από την πραγματικότητα. Μπορέσαμε να καθίσουμε στα έδρανα των βουλευτών και να μάθουμε για τη διαδικασία των συνεδριάσεων. Επίσης ήταν εντυπωσιακή η γυάλινη οροφή.


Καλλιόπη Καλούδη

Η σκάλα της Αμαλίας

Η σκάλα της βασίλισσας Αμαλίας βρίσκεται στο εσωτερικό του χώρου και οδηγεί από το ισόγειο στους δύο πάνω ορόφους
Η Αμαλία ήταν η γυναίκα του Όθωνα, πρώτου βασιλιά της Ελλάδας, κατά την περίοδο 1833-1862. Το παλάτι τους ήταν η σημερινή βουλή των Ελλήνων.
Η σκάλα της Αμαλίας, πήρε το όνομα της βασίλισσας επειδή η ίδια ανέβαινε και κατέβαινε μα χάρη τα σκαλιά. Η σκάλα ήταν φαρδιά και μακριά, και είχε και ένα μπλε χαλί.
Ανεβήκαμε με τους συμμαθητές μου πάνω στη σκάλα να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Η αίσθηση στη σκάλα ήταν τόσο μαγευτική που ανέβαινα και δεν ήθελα να φύγω! Ήθελα να πάω πιο ψηλά μα δε με αφήσαν γιατί στον υπόλοιπο χώρο έκαναν εργασίες. Εντυπωσιάστηκα. Θα προσπαθήσω να ξαναπάω.
Λίτσα Καλλέα

1 σχόλιο:

  1. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές του ΣΔΕ να γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Μπαίνοντας μέσα στο χώρο του Μεγάρου της Βουλής είναι αδύνατον να μην αισθανθεί κανείς δέος! Η είσοδος μας στην αίθουσα συνεδριάσεων προκάλεσε αίσθημα θαυμασμού και μετά την έξοδο μας από τη Βουλή ακολούθησε η απαραίτητη βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος όπου θαυμάσαμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Βέβαια περιμέναμε την αλλαγή των τσολιάδων για να τους καμαρώσουμε και να θαυμάσουμε τις κινήσεις ακριβείας.

    Βέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή