Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

"Διασχίζοντας τη γέφυρα..."

Το «Cross the bridge»είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της δράσης Grundtvig και αποτελεί συνεργασία διαφορετικών φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων 5 χωρών. Συγκεκριμένα συμμετέχουν :

-Το ΣΔΕ Κορυδαλλού
-το ίδρυμα Aapa establecimiento penitenciario de Tenerife των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας που αποτελεί αντίστοιχο φορέα με το δικό μας ΣΔΕ φυλακών.
- το ίδρυμα Staffordshire county council της Μ. Βρετανίας που απευθύνεται σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.
- το ίδρυμα Gustav- Stresemann institute v. europaische-und bildungsstatte της Γερμανίας που εργάζεται τόσο με έφηβους όσο και με ενήλικες
- το ίδρυμα Starostwo Powiatowe w Będzinie της Πολωνίας που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες
Οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν ταξιδεύουν στις χώρες των άλλων, όπου μαθαίνουν για τον πολιτισμό τους, ανταλλάσουν πληροφορίες για τη ζωή τους, μαθαίνουν πώς να είναι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες και αποκτούν αυτοπεποίθηση για να ταξιδέψουν μόνοι. Το πρόγραμμα παρέχει ευκαιρίες για εξερεύνηση παραδόσεων και μοίρασμα απόψεων για τη ζωή σε σχέση με τις φιλοδοξίες, την αναζήτηση εργασίας και την ένταξη και καλλιεργεί σταθερά τη διαπολιτισμική αντίληψη.
Την κοινή μας επιθυμία για περισσότερη επικοινωνία την ενσωματώσαμε στον τίτλο του προγράμματος - Διασχίστε τη γέφυρα- που είναι καθαρά συμβολικός. Εμείς αυτό που θέλαμε, ήταν να μπορέσουμε μαζί με τους εκπαιδευόμενούς μας να διασχίσουμε όσο γίνεται περισσότερες «γέφυρες».
Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται από την έναρξη της φετινής χρονιάς και συμμετέχουν 16 εκπαιδευόμενοι και 3 εκπαιδευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου