Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Η φετινή μας επίσκεψη στο Ευγενίδειο πλανητάριο!

Τη νέα ψηφιακή παράσταση που φέρει τον τίτλο «Τα επτά Θαύματα του Κόσμου» παρακολουθήσαμε στα Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος.
Με την βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής και μέσα από εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις, ταξιδέψαμε στο παρελθόν και επισκεφτήκαμε την Πυραμίδα του Χέοπα και το Άγαλμα του Διός στην Ολυμπία, τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, το Ναό της Αρτέμιδος στη Έφεσο, τον Κολοσσό της Ρόδου και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
Η συνέχεια της παράστασης ξεφεύγει πέρα από τα όρια του μικρού μας πλανήτη για να φέρει τον θεατή σε επαφή με τα επτά θαύματα του Ηλιακού μας Συστήματος και τα επτά Θαύματα του Σύμπαντος: Κομήτες και διαστημικές καταιγίδες, ηφαίστεια και παγωμένοι πλανήτες, σφαιρωτά σμήνη και «βρεφοκομεία» άστρων, μαύρες τρύπες ή εκρήξεις σούπερ νόβα.Ήταν μια καταπληκτική παράσταση και που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για καιρό.


Ας θυμηθούμε και πάλι τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου...

Η μεγάλη πυραμίδα στην Γκίζα (περίπου 2560 π.Χ.) χτίστηκε κατά την διάρκεια της Τετάρτης- δυναστείας των Αιγυπτίων ως τάφος του Φαραώ Χέοπα. Δίπλα της βρίσκονται οι άλλες δυο μεγάλες πυραμίδες της ίδιας δυναστείας , του Χεφρίνου και του Μυκερίνου

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας (8ος -6ος αιώνας π .Χ.) κατασκευάστηκαν από τον Ναβουχοδονόσορα τον Β'. Η περιοχή βρισκόταν στο σημερινό Ιράκ.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός (430 π.Χ.) φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο στην αρχαιότητα γλύπτη Φειδία και ήταν τοποθετημένο στην Ολυμπία (Ελλάδα).

Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο (356π.χ.) καλείται επίσης και Αρτεμίσιο. Βρισκόταν στην σημερινή Έφεσο της σημερινής Τουρκίας.

To Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού (353π.Χ.-351π.Χ.)Τάφος του Μαύσωλου, του Πέρση σατράπη της Καρίας. Βρισκόταν στην Αλικαρνασσό, στην σημερινή Τουρκίας

Ο Κολοσσός της Ρόδου (292 π.Χ. -280 π.Χ) Ένα τεράστιο άγαλμα του θεού Ήλιου που ήταν τοποθετημένο στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου Ελλάδα.

Ο φάρος της Αλεξάνδρειας (280 π.Χ.) Ο φάρος βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια και χτίστηκε από τον Σωκράτη τον Κνίδιο (Αίγυπτος)


Κατερίνα Σαμάντη A2

2 σχόλια:

  1. Μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία το Πλανητάριο!
    Χ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πέρσι και φέτος κατάφερε να μας αφήσει για άλλη μια φορά άφωνους.
    Ένα ευχαριστώ στους καθηγητές για την πρωτοβουλία τους.

    jim 1,6

    ΑπάντησηΔιαγραφή