Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ένας στους δέκα...

Περάσαμε βουνά με τα πόδια, χάσαμε τους φίλους μας μέσα στη νύχτα, φάγαμε το ξύλο της αρκούδας, προσέβαλαν την καταγωγή και την αξιοπρέπειά μας… κι όμως εμείς ήρθαμε για δουλειά και μείναμε.
Αυτό είναι ένα μέρος μόνο από τη σκληρή πραγματικότητα που έζησαν και ζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας.
Η ιστορία του Δαυίδ, του Έγκελεντ και του Κρις μας έκανε να νιώσουμε πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα για όσους εγκαταλείπουν το σπίτι τους, την οικογένειά τους και την πατρίδα τους διεκδικώντας το δικαίωμα για καλύτερη ζωή…
Από τις 14 Νοέμβρη που είχαμε την ευκαιρία να δούμε την άποψή τους στο θέατρο του Νέου Κόσμου, θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύσκολη ζωή του μετανάστη, που πολλά χρόνια πριν ήταν ένας δικός μας άνθρωπος που έψαχνε για μεροκάματο στη Γερμανία, την Αυστραλία τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο τέλος της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.
Τους ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου