Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Ο μάγειρας μας* προτείνει...

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ COTTAGE CHEESE, ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ ρόκα
100 γρ σπανάκι
7 φιλέτα πορτοκαλιού
50 γρ cottage cheese
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
1 κ.του εσπρέσσο μουστάρδα DISON
2 ½ κούπες χυμό πορτοκάλι
25 σταγόνες ροζ γκρέιπ φρουτ
¾ της κούπας ελαιόλαδο
20 σταγόνες λευκό ξύδι
8 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού
λίγο ροζ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το σπανάκι, τη ρόκα και τα φιλέτα πορτοκαλιού σε ένα μπωλ. Κατόπιν για να ετοιμάσουμε την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός. Αφού ετοιμάσουμε την βινεγκρέτ ρίχνουμε λίγη στο μπωλ με το σπανάκι και τη ρόκα, στη συνέχεια την ανακατεύουμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στην κορυφή της σαλάτας τοποθετούμε το cottage cheese. Τέλος γαρνίρουμε με το καραμελωμένο πορτοκάλι και το ροζ πιπέρι.


ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ ζάχαρη
5 αυγά
120 γρ αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπέν μαρί μέχρι να λιώσουν, κατόπιν ρίχνουμε τα 5 αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Τέλος βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κακάο, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 11 λεπτά στους 200*C.



ΑΧΛΑΔΙ ΠΟΣΕ ΣΕ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΚΑΡΠΟΝΕ


1 λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο
½ λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη
6 αχλάδια
1 κανέλα ξύλο
4 αστεροειδή γλυκάνισο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη
½ κ. γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια εξωτερικά και τα τοποθετούμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Κατόπιν τα βράζουμε για 20 λεπτά και αφού κρυώσουν αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα. Ύστερα ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας όλα μαζί, και με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε τα αχλάδια. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο της σάλτσας.

* Τις συνταγές προτείνει ο μάγειρας, εκπαιδευόμενος του σχολείου μας, Νίκος Κούρας

1 σχόλιο:

  1. Ο μάγειρας προτείνει και εμείς πρέπει να πάρουμε καμπόσα κιλά.....

    jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή