Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Θέατρο: "Κάνε πέρα. Θέλω να περάσω."

Την Παρασκευή, 14 Απριλίου, τη μέρα που έκλεισε το σχολείο μας για το Πάσχα, πήγαμε στο θέατρο Αλκμήνη και παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση της Άντυς Κωστάκου «Κάνε Πέρα. Θέλω να περάσω».
Το έργο μιλάει για τον κοινωνικό αποκλεισμό, που είναι αποτέλεσμα των εξουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες.
Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε λίγο πολύ αισθανθεί όπως ο Σίμος και η Λουκία, οι δύο πρωταγωνιστές, παιδιά μιας οικογένειας, που έζησαν σε δύσκολες συνθήκες (κακοποίηση, αποκλεισμός, παραμέληση). Έχουμε αισθανθεί πως κάποιοι άλλοι άνθρωποι μας φοράνε μια ταμπέλα του «διαφορετικού» και μας κλείνουν τον δρόμο ή μια πόρτα ή τέλος πάντων δεν μας αφήνουν να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Μας δημιουργήθηκαν έντονα συναισθήματα. Αισθανθήκαμε αγανάκτηση για τον αποκλεισμό ορισμένων κοινωνικών ομάδων λόγω προκαταλήψεων και στερεοτύπων. Σκεφτήκαμε, όπως και οι πρωταγωνιστές, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τον αγώνα, αλλά να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις αντιξοότητες που θα παρουσιάζονται. Σκεφτήκαμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας φράξει τον δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση και την προσωπική ευτυχία μας.


*Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τη συγγραφέα του έργου Άντυ Κωστάκου, καθώς και τη διεύθυνση και τους ηθοποιούς του θεάτρου "Αλκμήνη", για την ευγενική προσφορά της δωρεάν παράστασης για το Σχολείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου