Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

«Εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας:διαδίκτυο-ιστοσέλιδα, γκράφιτι, θέατρο του δρόμου, ερασιτεχνικό ραδιόφωνο».

Επικοινωνία είναι η διαδικασία με την οποία γίνεται η αποστολή ενός μηνύματος από έναν πομπό σε έναν δέκτη. Οι κυριότερες μορφές επικοινωνίας και όπως αυτές εξελίχθηκαν μέσα στο χρόνο είναι οι εξής:



  • Η Λεκτική

  • Η Νοηματική

  • Η Γραπτή

Χάρη στην επικοινωνία, κατάφερε το ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί σε σχέση με τα υπόλοιπα όντα του πλανήτη και να δημιουργήσει σημαντικούς πολιτισμούς σε βάθους χρόνου.

Με το πέρασμα των χρόνων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις επιτακτικές ανάγκες του ανθρώπου να επικοινωνήσει, δημιουργήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας οι οποίοι βασίστηκαν πάνω στις πρωταρχικές μορφές. Αυτές είναι:


  • Διαδίκτυο (Internet) – Ιστοσελίδες (Sites)

  • Graffiti

  • Θέατρο του δρόμου

  • Ερασιτεχνικό ραδιόφωνο

Το διαδίκτυο (γνωστό ως Internet), είναι ένας ιστός που αποτελείται από πολλά δίκτυα υπολογιστών που εκτείνεται παγκόσμια. Χάρη σε αυτό και στις ιστοσελίδες που εμπεριέχει, ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για παγκόσμια θέματα (π.χ περιβάλλον), να ψυχαγωγείται και να επικοινωνεί στιγμιαία από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη.

Τα Graffiti αποτελούν έναν τρόπο επικοινωνίας συνήθως μέσα από την αναγραφή ενός κειμένου (με ηχηρό μήνυμα), ή από την ζωγραφιά σε δημόσια σημεία. Χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν, καθώς έχουν βρεθεί αρχαίοι πολιτισμοί που απεικόνιζαν στιγμές (π.χ κυνηγιού) σε σπήλαια. Αποτελούν τρόπο έκφρασης κυρίως νέων ανθρώπων.

Το Θέατρο δρόμου αποτελεί μία μορφή του νεότερου θεάτρου. Το κουκλοθέατρο και οι ζογκλερικές παραστάσεις χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αυτό το είδος.

Το Ερασιτεχνικό Ραδιόφωνο αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο έκφρασης. Βασίζεται στην λειτουργία του ραδιοφώνου όπως την γνωρίζουμε, παρόλο αυτά, ψυχαγωγία και ενημέρωση μπορεί να λάβει χώρα από οποιονδήποτε μη επαγγελματία (όπως ο Frank Konrad ο οποίος μετέδωσε για πρώτη φορά στον αέρα τα αποτελέσματα αγώνων).

Στην παρούσα εργασία, γίνεται μία προσπάθεια για περαιτέρω ανάλυση των παραπάνω όρων ενώ παραθέτονται περισσότερα στοιχεία για την ιστορία τους (γέννηση ιδέας) και πως αυτή εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο.

Γραμματισμός: Κοινωνικός
Υπέυθυνος Εκπαιδευτής: Κοταλακίδης Γρηγόρης

Ομάδα εργασίας:
Γιαννακάκη Γιώτα
Κουτλάκη Ζωή
Μαργετουσάκη Αγλαΐα
Μουμπογιατζόγλου Θοδωρής
Τσεκούρας Τάσος

2 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;ΤΑ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΟΜΩΣ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπάρχει και όπως βλέπεις με διάφορα μέσα επέλεξε ένα και ξεκείνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή