Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε
Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας. Το Σχολείο είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσουμε γνώσεις και να αποκτήσουμε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Γνωριμία με τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών «Η Μέριμνα»*

Στο πρόγραμμα το κοινωνικού γραμματισμού μιλήσαμε για τον γυναικείο σύλλογο Κορυδαλλού Μέριμνα και αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα με στόχο να έρθουμε σε επαφή με τις γυναίκες που τον αποτελούν.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1963 από γυναίκες Δημάρχων για τα παιδιά των εξόριστων και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η προστασία του παιδιού από τη βρεφική έως και την εφηβική ηλικία και την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων και δυνατοτήτων προς πλήρη ανάπτυξη των πνευματικών και σωματικών και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.
Ακόμα σκοπός του ήταν η προστασία της μητρότητα και η διευκόλυνση της εργαζομένης μητέρας προς την ανατροφή των παιδιών. Εκείνα τα δύσκολα χρόνια ο Σύλλογος βοήθησε πολλές φτωχές οικογένειες καθώς επίσης και ανάπηρα παιδιά.
Τα χρόνια πέρασαν και οι εποχές άλλαξαν αλλά ο σκοπός παραμένει ο ίδιος . Ένα από τα ηγετικά μέλη του συλλόγου ήταν η κ Μάνου Μαρία, ένα άτομο δυνατό συνδύαζε το να είναι πρόεδρος, μάνα και σύζυγος. Ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε το Σινεμά ο Παράδεισος στον Κορυδαλλό. Είχε κάνει το συνεταιρισμό γυναικών και έμαθε στις γυναίκες να δουλεύουν ομαδικά και δημιουργικά. Έκαναν θέατρο, μάθαιναν να ράβουν, να φτιάχνουν βιτρώ, να πηγαίνουν περιπάτους, να οργανώνουν ομιλίες και άλλες διάφορές εκδηλώσεις.
Σήμερα οι γυναίκες κάνουν προσπάθειες ο σύλλογος να συνεχίσει τη λειτουργία του, παρόλο που πολλές από τις δραστηριότητες του δεν υφίστανται. Ευχαριστούμε το σύλλογο που μας δέχτηκε με αγάπη, και εμείς μέσα από αυτό το σύλλογο μάθαμε ότι πρέπει να βοηθάμε και να συμπονάμε το συνάνθρωπό μας, και όχι να υπάρχει αδιαφορία και μοναξιά. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το έργο τους έτσι δημιουργικά όπως το άρχισαν.



*Την επίσκεψη πραγματοποίησαν εκπαιδευόμενοι του τμήματος Α1 με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή του Κοινωνικού Γραμματισμού κ. Γρ. Κοταλακίδη

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο blog σας και για τα ευγενικά σχόλια.
    Είμαστε στην διάθεσή σας για ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε για την ολοκλήρωση των εργασιών σας.
    Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στον φιλόξενο χώρο του συλλόγου μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα απο τις 6μ.μ. και μετά.
    Σας καλούμε να γλεντήσουμε μαζί την Κυριακή 22-2-2009 το μεσημέρι στην "Κοκκινιώτισσα". Φέρτε και φίλους!
    Για κρατήσεις θέσεων στα Τηλέφωνα:
    210-4978377 (Μέριμνα)
    6944744120 (Μαριαλένα Σουπιώνη)
    email: oikorama@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή